Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Familie...

“Ik was bijna uit Kommil Foo gestapt om een frituur te openen”

wo 1 mei - 10:43

In 1993 had Kommil Foo hun eerste single op de radio, maar toch waren ze al een tijdje bezig. Diep verborgen in jeugdclubs. Waar ze hun inspiratie vandaan halen? Dat hoor je in 'De Familie'. We nodigden de familie Walschaerts uit om hun favoriete platen kiezen.
Foto: Ronald met Raf en Mich

“Toen ik jong was speelde ik in een groepje, ‘Flirt’.  Mitch stond ooit eens met grote ogen mee te kijken naar de repetitie. Hij begon mee te zingen en toen was het duidelijk dat hij echt wel een zanger was”, vertelt Raf. “Voor we het wisten waren we met twee bezig. Mich kon goed zingen en ik speelde gitaar”.

Raf studeerde psychologie aan de Universiteit van Gent. Mich gaf zijn studies na één semester op en wou gaan zingen. Op een bepaald moment dacht hij er zelfs aan om een frituur te openen.

“Ik was met mijn toenmalige vriendin naar Turkije geweest. We waren in een populaire badstad en daar was geen enkele frituur. Ik dacht, dat is het gat in de markt!”, aldus Mich.

Het ging zelfs zo ver dat hij bijna van plan was om uit Kommil Foo te stappen. “Op dat moment dacht ik, muziek is tof maar misschien moet ik toch maar mijn kost verdienen. Andere vrienden hadden wel een gewone job en konden een auto kopen. Dus ik heb er echt aan gedacht om alles langs de kant te schuiven”.

Beluister de volledige uitzending:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet