Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Familie...

"Je bent voor Michael Jackson óf Prince, zoals voor The Stones óf The Beatles"

ma 30 apr. - 9:19

Bob Dylan krijgt de zusjes Leyers niet snel enthousiast, dat weet vader Leyers. "Olga houdt niet van de verdwaalde vingers op zijn gitaar en voor Billie mag het wat meer funk of soul zijn." Zoals Michael Jackson, haar grote held.
Mama Anne met zusjes Ella en Billie Leyers

Geen verrassing dat Michael Jackson de grote held van Billie Leyers was. "Die betekende voor haar wat John Lennon voor mij was", vertelt Jan Leyers. "Toen die stierf, stond de wereld even stil. Ik wist, dit is voor haar zo erg als toen ik hoorde dat John Lennon dood was."

"Die obsessie is er dankzij Ella", vertelt Billie verder. "Ik kwam thuis na een fuif en zij was naar de dvd 'Live in Bucharest: The Dangerous Tour' aan het kijken. Ik zette mij ernaast en bleef kijken. Mijn mond viel open." 

Het is zoals vader Leyers aangaf, verduidelijkt Billie. "Je hebt de blanke folk en country en de zwarte motown en funk. Dat laatste is meer mijn ding. Dus nee, ik ben niet de grootste Dylan fan."

Wat spreekt haar zo aan in Michael Jackson? "Als ik filmpjes zag van hoe hij bij Oprah begint te beatboxen te zingen en te dansen... Hij ademt ritme." 

Komt Prince ook wat in de buurt? "Ik ben niet zo Prince geobsedeerd", geeft ze toe. "Ik denk dat je voor Michael of Prince bent, net als voor The Stones of The Beatles. Ik denk dat ik te trots in het Michael-kamp zit om me te verdiepen in Prince."

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet