Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Je sexappeal drastisch verhogen? Toon dankbaarheid!

do 25 jun. - 7:04

Een Amerikaanse studie toont aan dat er een manier is om je sexappeal te verhogen, zonder dat je daarvoor op dieet moet of op een andere manier aan je voorkomen moet werken. Het antwoord lijkt verrassend eenvoudig, maar bij zowel mannen als vrouwen werkt het opwindend om dankbaarheid te tonen in je relatie en zo je sexappeal te boosten!
Rika Ponnet

"Heeft aantrekkelijkheid niet vooral te maken met wat je ziet in een oogopslag?", vraagt Lieven Vandenhaute zich af in 'Nieuwe Feiten'. "Jawel", zegt seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet, "maar dat is seksuele aantrekkelijkheid". Hoewel de studie ook daarover gaat, gaat het in de studie vooral over aantrekkelijkheid blijven voeden in een langdurige relatie. En het vuur aan die lont is dus dankbaarheid.

Seksueel ontvankelijker

"Als antwoord op de vraag 'wat maakt mensen gelukkig?', kwam heel dominant naar voren dat dankbaarheid uiten én ervaren bij anderen mensen bijzonder positief stemt en gelukkig maakt. Als dat binnen een relatie frequent gebeurt, dan zijn partners seksueel ontvankelijker voor elkaar. Dat betekent onder meer dat je partner veel sneller aan jouw seksuele noden tegemoet zal komen en daar aandacht aan zal geven, als hij of zij dankbaarheid ervaart van jouw kant", legt Ponnet verder uit.

Als dankbaarheid frequent wordt geuit binnen een relatie, zijn partners seksueel ontvankelijker voor elkaar.

Het is ook een gevoel dat langs twee kanten werkt: als iemand jouw kleren in de kast heeft gelegd of jouw bloes heeft gestreken, dan krijg jij een goed gevoel en dat geeft de ander ook een gevoel van 'ik ben competent in het gelukkig maken van mijn partner'. En de tevreden partner ziet ook dat geluksgevoel van de andere partner. Dus het werkt in alle richtingen. Het geeft je het gevoel 'liefdeswaardig' te zijn.

Maar pas op, je kan geen dankbaarheid faken! "Het gaat er vooral over dat je dankbaarheid authentiek is. Het is geen trucje dat je kan toepassen", zegt Rika Ponnet. 

Voortdurend malcontent

En daar zit net de moeilijkheid: "Het is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om dankbaar te zijn", zegt Ponnet. "We mogen niet te snel tevreden zijn, 'the sky is the limit', alles moet beter en grootser, ... En dat is jammer, want dat zorgt ervoor dat we vanuit een tekort handelen en voortdurend malcontent zijn en onze relatie devalueren. Op die manier ontstaat er afstand en hebben mensen constant het gevoel dat het niet goed genoeg is wat ze doen of wie ze zijn. En dat staat helemaal haaks op het seksueel ontvankelijk zijn voor elkaar", legt de seksuologe uit.

We mogen niet te snel tevreden zijn en alles moet beter en grootser, ... Jammer, want dat zorgt ervoor dat we voortdurend malcontent zijn

Het is ook iets dat ze vaak ziet in haar eigen praktijk: "als ik koppels zie bij wie het moeilijk loopt, dan zie je vaak dat mensen het verleerd zijn om te kijken naar wat er is, in plaats van wat er niet is in hun relatie." Maar het goede nieuws is wel dat je die dankbaarheid kan oefenen.

Zo leer je het

"Ik raad het iedereen aan om het eens te proberen: geef iedereen die jou een goed gevoel geeft, een vorm van dankbaarheid. Dat moet niet alleen bij je partner zijn, maar kan evengoed bij een kassierster zijn die jouw boodschappentas heeft gevuld", gaat Ponnet verder.

Spreek elke dag één ding uit waarvoor je dankbaar bent. Het bouwt een vernieuwde focus, op wat wél goed zit in je relatie. 

"Toon een vorm van dankbaarheid aan en je zal zien dat het werkt. Spreek elke dag één ding uit waarvoor je dankbaar bent. Het bouwt een vernieuwde focus, op wat wél goed zit in je relatie. Als dat op regelmatige basis gebeurt, dan geeft je dat een veilig relatieklimaat met een grotere seksuele ontvankelijkheid", besluit Rika Ponnet.

Luister naar Rika Ponnet in 'Nieuwe Feiten':

Lees meer:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet