Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Komen er binnenkort uniforme kleurencodes voor heel Europa? Reynders: "Nog een lange weg"

do 17 sep. - 7:11

De Europese Commissie werkt aan gemeenschappelijke kleurencodes voor de Europese landen in de strijd tegen het coronavirus. Nu beslist elk land zelf welke regio's welke kleurencode krijgen. "We moeten gaan naar een coördinatie, maar dat is moelijk", zegt Europees Commissaris Didier Reynders in 'De Ochtend'.
Didier Reynders

België heeft heel Spanje roodgekleurd en gisteren kregen ook onder meer Amsterdam en Wenen een rode kleur. Dat betekent dat niet-essentiële reizen vanuit België naar die zones verboden zijn. Voor andere Europese landen zijn die zones niet altijd rood. Dat zorgt voor verwarring bij de bevolking.

"We moeten gaan naar een coördinatie, maar dat is moelijk", zegt Europees Commissaris Didier Reynders. "Begin september hebben wij een aanbeveling gestuurd naar de landen om een akkoord te vinden. De landen moeten dezelfde criteria gebruiken om de zones te definiëren. Ze moeten ook dezelfde kaart gebruiken. Een regio die rood is, moet voor iedereen rood zijn en niet rood in België en niet voor andere landen."

Volgens Europees Commissaris Reynders is de streefdatum 22 september, maar hij vreest dat het langer zal duren. "Het is een lange weg." Hij heeft er goede hoop op dat het wel zal lukken, want eerder is er met het openstellen van de Europese grenzen na de lockdown ook een akkoord gevonden.

Beluister het gesprek met Didier Reynders in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet