Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

"Mijn man zegt: 'ik heb twee vrouwen'. En hij is daar fier op!"

wo 8 mei - 10:24

Christine en Martine zijn 65 jaar en misschien wel de meeste gelijkgestemde tweeling die we ooit hebben ontmoet. Ze werkten decennialang samen in hetzelfde landbouwbedrijf, hun kinderen zijn samen opgegroeid en ze zijn nog altijd onafscheidelijk.
Tweeling Christine en Martine Goethals

Christine: “hoe kleiner we waren, hoe meer we op elkaar leken. Inmiddels houden mensen ons uit elkaar, maar de tweelingenband blijft zeer sterk. Martine is mijn evenbeeld".

Qua smaak lijken ze enorm veel op elkaar. Zo gebeurt het vaak dat ze hetzelfde kopen. “Als wij naar de winkel gaan, moeten we afspreken wat we kopen. Als we apart winkelen, komen we regelmatig met dezelfde kleren thuis. Toen we 16 waren, was het de traditie dat we een ring kregen. We wilden zeker niet dezelfde ring kiezen. Maar toen puntje bij paaltje kwam, hadden we juist dezelfde ring gekozen!”

Er zijn meer dingen die de gezusters Goethals gemeen hebben: “we kijken bijna altijd naar dezelfde programma’s. En als we iets gezien hebben waar we enorm om hebben gelachen, telefoneren we nadien met elkaar om het nog eens te bespreken”. Sterker nog: ze bellen elkaar vier à vijf keer per dag, terwijl ze maar 500 meter van elkaar wonen.

Daar houdt het nog niet op met de overeenkomsten. “Onze partners zijn broers van elkaar. Al zijn het geen tweelingbroers. We werkten 35 jaar lang samen bij hetzelfde landbouwbedrijf. En onze kinderen zijn samen opgegroeid."

Martine en Christine delen niet enkel uiterlijke kenmerken en dezelfde smaak voor mannen. Ze hebben ook een soort telepathische band. Christine: "Martine was twee weken op vakantie in Rwanda. En plots, op zondagmiddag rond vier uur, dacht ik: er is iets gebeurd met Martine! Ik was niet op mijn gemak dus ik stuurde haar een bericht: alles OK? Wat bleek? Ze had een uitstap gemaakt en had in een kleine aardbeving gezeten… Dat was precies op het uur dat ik aan haar dacht".

Door de jaren heen zijn ze qua karakter toch wel een beetje veranderd. Martine: “vroeger was ik meer de leidende figuur. Nu luister ik meer naar haar. Christine is in de politiek gegaan en staat daardoor meer op haar strepen".

Vinden de mannen het eigenlijk vervelend getrouwd te zijn met een tweeling? “Mijn man zegt: 'ik heb twee vrouwen'. En hij is daar fier op! Maar ik zou niet graag de man zijn van een tweeling. Omdat wij samen veel beslissen. Soms vergeten wij onze mannen, omdat we zo vaak bij elkaar zijn.”

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet