Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

"Overdag je partner kussen kan je seksleven nieuw leven inblazen"

wo 29 sep. - 7:08

Je partner overdag kussen, gewoon in huis-, tuin- en keukenverband: dat is goed voor je seksleven. Dat blijkt uit een nieuw groot kusonderzoek. “Die kleine intimiteit is essentieel voor een goede relatie”, zegt Sam Geuens, seksuoloog aan PXL Hasselt in ‘Nieuwe Feiten’.
Kussen is goed voor je seksleven

“Het is mooi dat een degelijke studie bevestigt wat seksuologen al een tijdje weten: kussen en knuffelen overdag is van belang voor je seksuele relatie”, zegt Geuens.

“Mensen krijgen niet uit het niets zin om te vrijen. Er moet een context zijn waarin opwinding kan ontstaan. In elke relatie is er een soort constante basisintimiteit, niet alleen net voor je seks hebt, maar eigenlijk de hele tijd. Regelmatig elkaar knuffelen, samen in de zetel tv kijken en dus ook een schijnbaar weinigzeggende kus: het draagt allemaal bij tot de noodzakelijke context van intimiteit.”

Uit het kusonderzoek blijkt dat voor mannen de zogenaamde keukenkus belangrijker is dan kussen tijdens het vrijen.

“Door een verschillende anatomie werkt seksuele prikkeling bij mannen en vrouwen een klein beetje anders. Mannen hebben iets minder context nodig om opgewonden te geraken, de fysieke prikkel van een kus is al heel wat. Tijdens het vrijen vinden mannen meer dan fysieke prikkels genoeg. Voor vrouwen is zoenen erg belangrijk om de intieme context in stand te houden.”

“Waarmee ik niet wil zeggen dat voor mannen elke kus leidt naar een latere vrijpartij”, zegt Geuens. “Laat ons vooral blij zijn dat er mannen en vrouwen zijn die overdag al aandacht besteden aan het opbouwen van intimiteit.”

Geuens besluit: “veel kussen overdag kan je seksleven nieuw leven inblazen. Ik zie vaak koppels die relationele of seksuele problemen hebben die veroorzaakt worden door problemen met de kleine intimiteit.”

Beluister het gesprek met Sam Geuens via Radio 1 Select.

Lees ook:
 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet