Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De wereld van Sofie

Steve en Mieke zijn neef en nicht... en al negen jaar een koppel

ma 18 nov. - 11:00

De liefde, ze is ondoorgrondelijk. En je kiest niet op wie je verliefd wordt. Dat ondervonden Mieke en Steve aan den lijve.
Mieke en Steve

"Onze vaders zijn broers," vertelt Steve. "maar door een ruzie is het contact verwaterd. Later pikten we draad weer op en klikte het erg goed. En ondertussen zijn we al 9 jaar samen. En getrouwd."

"Hoe je je voelt, kan je niet veranderen"

Een neef en nicht die trouwen, het is nog steeds een taboe. Erg jammer, vindt Steve: "Er wordt niet over gepraat. Dat is doodjammer. Trouwens, hoe je je voelt en wie je bent, kan je niet veranderen." Daarom is het volgens hem ook vooral belangrijk dat je met jezelf in het reine bent. Wat anderen er van denken, is dan onbelangrijk.

Van werk veranderd

Mensen konden er moeilijk mee om. Op de school waar Mieke toen zat konden haar vriendinnen niet begrijpen dat ze haar vriend liet staan voor haar neef. En Steve moest van werk veranderen.

"Mensen zeggen het niet in je gezicht, maar achter je rug wordt er heel wat geroddeld.", vertelt Mieke. "Het is gewoon absurd dat mensen je gaan voorschrijven op wie je verliefd mag worden. Of het nu iemand van hetzelfde geslacht is, of iemand met een andere huidskleur, of neef en nicht, je moet zelf kunnen kiezen met wie je samen bent."

Bespreekbaar maken

Mieke denkt dat heel weinig mensen er durven voor uitkomen: "We horen via-via best vaak dat er nog koppels zijn zoals wij. Maar dat taboe zal blijven zo lang niemand er over durft te praten. We moeten het bespreekbaar durven maken." 

Beluister het gesprek met Mieke en Steve in 'De Wereld van Sofie':

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet