Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

Winkeliers trekken aan de alarmbel over dramatische zomerkoopjes: "Sta shoppen met de bubbel toe"

di 18 aug. - 5:45

De modesector vraagt in een open brief om shoppen met het gezin en de bubbel van vijf toe te staan. Nu de zomersolden halfweg zijn, blijkt namelijk dat de verkoopcijfers dramatisch zijn: kledingwinkels zitten 40 procent onder de cijfers van vorig jaar. “Dit is niet minder dan dramatisch”, zegt Isolde Delanghe van Mode Unie.
© Thierry Roge (Belga)

Tijdens de koopjesperiode is het normaal gezien op de koppen lopen in onze winkelstraten en shopping centers. Maar sinds de zomersolden begonnen, twee weken geleden, blijven de winkelstraten leeg, stelt Mode Unie vast.

Volgens de sectorfederatie is de maatregel die samen shoppen verbiedt de grote boosdoener.  “We merken dat het individueel shoppen een enorme rem zet op de verkoop”, zegt Mode Unie-directeur Isolde Delanghe in 'De Ochtend'.

“In vergelijking met vorig jaar zitten we na de eerste twee soldenweken zeker op -40 procent qua verkoop. Dit komt bovenop een voorjaarsseizoen waarin we ook al 40 procent minder verkochten. Dit is niet minder dan dramatisch. Vooral in de winkelstraten in de provinciesteden is de verkoop volledig stilgevallen omdat de mensen wegblijven. Nochtans zou winkelen wel leuk kunnen zijn.”

Veilig

Delanghe schreef de klacht van de winkeliers neer in een open brief die vandaag ook in verschillende kranten werd overgenomen. In die brief benadrukt Mode Unie dat winkelen op dit moment volkomen veilig is.

“Sinds de heropening op 11 mei hebben we bewezen dat we veilig kunnen openen. Er is nog geen enkele klacht binnengekomen dat shoppen niet veilig zou zijn. Winkelen kan veilig, dus we begrijpen niet waarom wij de verstrengde maatregelen opgelegd hebben gekregen.”

Bubbel

Het kan er bij de winkeliers niet in dat je naar een restaurant of café mag gaan met je bubbel van vijf, maar waarom je partner tijdens het shoppen buiten aan de winkel moet staan wachten terwijl je een koopje wil doen.

“We hopen ten minste op een uitbreiding van het individueel shoppen naar shoppen binnen de bubbel of dat we toch minstens met onze partner mogen gaan shoppen”, klinkt de eis van de winkeliers.

Beluister het gesprek met Isolde Delanghe in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet