Maggie De Block reageert op mondmaskerdiscussie

24 juni 2020
© Radio 1
"Ik heb het een beetje moeilijk met strengere beslissingen nemen als alles de goede kant uitgaat dankzij de inspanningen van de mensen", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) over het al dan niet verplichten van mondmaskers in winkels.

De Veiligheidsraad is vandaag om 9 uur gestart. Er moeten veel en belangrijke knopen worden doorgehakt. Maggie De Block verklapt alvast in 'De Ochtend' dat ze haar agenda tot 18 uur heeft vrijgehouden. "Ik denk dat het een lange zitting wordt."

Het ging in 'De Ochtend' ook over de mondmaskerdiscussie. "Ik heb het een beetje moeilijk met strengere beslissingen nemen als alles de goede kant uitgaat dankzij de inspanningen van de mensen", zegt De Block over het al dan niet verplichten van mondmaskers in winkels. "Als u een masker wil opzetten, dan kan u dat. Een winkelier kan u dat ook vragen. Dat hangt aan de deur, dat wordt gerespecteerd. We moeten ons op een volwassen manier beginnen te gedragen."

Virologen dringen wel aan op die verplichting, maar De Block wil niet vooruitlopen op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, geeft ze aan.

Beluister het gesprek met Maggie De Block in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: