Podcast: 'De Praagstraat'

23 maart 2021
© Soundcloud
‘De Praagstraat’ is een hilarische (voorlopig) tweedelige soap van 'De Plantrekkers'. Een radiosoap van Thomas Morlion en Wederik De Backer.

“Wij zijn plantrekkers, foefelaars, slimmeriken die regels omzeilen en het heft in eigen handen nemen. We kiezen voor de weg, eerder dan voor het doel.” Zo beschrijven de makers van de radiosoap zichzelf.

‘De Praagstraat’ is een onderdeel van de onafhankelijke podcast 'De Plantrekkers'. Een radiosoap van Thomas Morlion en Wederik De Backer. Samen met de muziek van Frederik De Clerq en voice-overstem van Patrick Cobbaert, zorgen ze voor ‘character driven’ documentaires en radiofictie. 

Radiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke nodigen in de podcast verschillende makers uit om zelf een stuk te maken. Radiomakers, tv-makers, journalisten, muzikanten en fictieschrijvers krijgen carte blanche.

'De Plantrekkers’ willen een platform zijn waar deze makers met elkaar en het publiek in contact komen. Een bijzondere ontmoeting waar de luisteraar nooit goed weet wat te verwachten.

De eerste aflevering van de podcast kwam uit in de eerste lockdown en vorige week kwam de tweede online te staan. En nu dus hier bij ons, in 'Zandman'.

Luisteren kan via Soundcloud

Lees ook: