Prostitutie is een droomjob voor Sigrid Schellen

7 mei 2019
Sigrid Schellen in de studio bij De Wereld van Sofie© Radio 1
“Ik heb eens een klant gehad die wilde dat ik in zijn ballen trapte." Aan het woord is Sigrid Schellen. Ze is sekswerker, maar noemt zichzelf ook 'knuffelpsychologe'.

Momenteel is het niet illegaal om aan sekswerk te doen, maar het vergemakkelijken ervan staat wel in het strafwetboek. Daardoor is het voor mensen als Sigrid Schellen niet eenvoudig om een appartement te huren, of iemand te vinden die haar boekhouding wilt doen. Het volledig legaliseren is volgens Magaly Rodriguez Garcia niet de oplossing: “het stigma verdwijnt met de legalisering niet. In Nederland moeten prostituees zich registreren. Dat is een etiket dat op hen wordt geplakt. Decriminaliseren is flexibeler”.

Voor Sigrid is het namelijk een droomjob. Ze kan zelf kiezen wie haar klanten zijn. Ze kan privé en werk gescheiden houden, terwijl ze de controle houdt over de situatie. Er zijn namelijk duidelijke afspraken. Condooms zijn verplicht bij haar: “het wordt regelmatig gevraagd om seks te hebben zonder condoom. Dat doe ik absoluut niet. Ik word er echt boos van dat mensen het vragen”. Ook vastgebonden worden of seks met meerdere personen staat ze niet toe “uit veiligheid”.

Voor de rest is er veel mogelijk bij Sigrid. Zo deinst ze niet terug om pijn te doen: “Ik heb eens een klant gehad die wilde dat ik in zijn ballen trapte”. Ook dat doet ze niet zomaar, want de band met de klant is erg belangrijk. Ze wilt daarom weten waar de vraag vandaan komt. Soms is de reden erachter erg simpel: “voor sommigen is het echt een kick om te kijken hoever ze kunnen gaan”.

Er komt wel wat meer bij kijken. Sigrid vraagt 200 euro per uur, maar niet elke klant zal daarom zestig minuten seks met haar hebben. Er zijn mannen die meteen willen beginnen. Anderen doen het rustiger aan. “Maar sommige mannen houden het niet lang vol, dus dan wordt er wel wat gepraat in de overige 55 minuten”. Soms wordt ze ook een volledige avond gevraagd: “Dat worden afspraakjes waarbij we effectief weg gaan”.

Tijdens zo’n gesprekken hoort ze soms persoonlijke en zelfs schrijnende verhalen. Daarom noemt ze zichzelf wel eens ‘knuffelpsychologe’. Ook het seksuele aspect kan fysiek zeer zwaar zijn: “Ik heb een tijdje last gehad van mijn onderrug en bekken”. Dat was vooral in het begin van haar carrière, toen ze tot achttien uur per dag werkte.

Sigrid krijgt wel eens de vraag of ze naast haar job nog een relatie zou willen. Als prostituee is dat niet zo vanzelfsprekend: “Ga maar eens aan je vriend uitleggen dat na een hele dag met andere mannen seksen je ‘s avonds geen zin meer hebt”. Voor Sigrid is de liefde van haar dochter ruim voldoende: “Niets kan de liefde tussen mij en mijn dochter overstijgen. Daar kan niet bovenop”.

Beluister het integrale gesprek uit 'De Wereld van Sofie':

Het interview met Sigrid Schellen in 'Van Gils & gasten' vind je op de website van één

Lees ook: