Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

Premier Wilmès: "Niet de bedoeling om in de privésfeer te controleren"

do 4 jun. - 8:27

Premier Sophie Wilmès (MR) gaf in 'De Ochtend' nog extra uitleg over de Veiligheidsraad van gisteren. "We willen de mensen hun vrijheid zoveel mogelijk teruggeven. Dat kan omdat de gezondheidssituatie erg verbeterd is. Maar het is belangrijk dat mensen ook de 6 gouden regels onthouden."
© Belga

"We willen de mensen hun vrijheid zoveel mogelijk teruggeven" zei premier Sophie Wilmès in 'De Ochtend'. "Maar het is belangrijk dat mensen ook de 6 gouden regels onthouden."

Maar die gelden niet voor kinderen. "Het risico voor kinderen tot 12 jaar is heel klein. Kinderen moeten kind kunnen zijn. Zij moeten niet meer letten op social distancing."

"Op een bankje zitten in het park mag vanaf 8 juni"

En er werd nog een regel duidelijker. Gisteren zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) dat zitten op een bankje nog niet zou mogen. "Jawel, dat mag vanaf 8 juni wel opnieuw."

Weer heel wat nieuwe regels, zullen er nog controles zijn? "Het is niet onze bedoeling om mensen in de privésfeer te controleren. Dat wil ik liever niet. In parken of op pleinen zullen we wel controleren dat mensen niet met meer dan 10 rondhangen. Maar lockdownparty's kunnen nog altijd niet. Een grote fuif met veel lawaai, daar zal de politie wel tegen optreden."

Beluister het integrale gesprek met Sophie Wilmès:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet