Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De toestand is hopeloos maar niet ernstig

"Voor het lijden van de ziel zijn er maar twee geneesmiddelen, hoop en geduld"

zo 17 jan. - 3:39

Saïd Boumazoughe, acteur in Patser en GR5 en zanger bij Nomobs en SLM. Hij maakt de balans op, drie jaar na ‘Ewa ja’, een veel gedraaid nummer op Radio 1 van SLM. Maar hij weet niet zo goed hoe te beginnen.
Saïd Boumazoughe

Eerst wou ik hier niet aan beginnen daarom begin ik gewoon. Want eerlijk gezegd waar moet ik beginnen. Het leven is net eerlijk ewa ja . Dat is wat ik 3 jaar geleden als hiphopliedje heb gemaakt met mijn collega Salah. We hadden het over discriminatie op de arbeidsmarkt, jongeren die hun plek niet vinden in de buurt. Drie jaar later heb ik het gevoel dat het leven niet eerlijk is. Niet zozeer voor mij , want ik doe mijn ding. Ik ben dankbaar dat ik als acteur een meerwaarde kan zijn voor de maatschappij.. Maar wanneer ik door de buurten rijd in Antwerpen, zie ik dat er niet veel veranderd is . Ewa ja wat kunnen we eraan doen.

Drie jaar later heb ik het gevoel dat het leven niet eerlijk is. Niet zozeer voor mij , want ik doe mijn ding.

Kijk, ik ben een artiest, geen activist. Wanneer gaan we deftig in gesprek met elkaar zonder geheime agendapunten. In gesprek gaan en ervaringen delen biedt de ruimte om elkaar beter te – gaan – begrijpen. Onbedoeld of onbewust?

Gelijkheid vraagt aandacht van iedereen. Ik zie geen veranderingen.

Gelijkheid vraagt aandacht van iedereen. Ik zie geen veranderingen.  Voor het lijden van de ziel zijn er maar twee geneesmiddelen, hoop en geduld. Pythagoras. Ik heb liefde voor dit land en zijn inwoners Maar we kunnen nooit ergens heen tenzij we met elkaar delen. We moeten veranderingen gaan aanbrengen. Geen repressieve verandering,  niet ik en jij maar wij , wij ,wij ,wij, wij.  Leer mij als een broer te zien in plaats van als twee verre vreemden En zo hoort het te zijn , ik vraag me af wat er nodig is om dit te maken. Op zoek allen naar een betere plek, laten we het verspilde wissen.

Haal het kwaad uit de mensen, ze zullen goed handelen.  Een bemiddelaar is iemand die een krokodil voedsel geeft in de hoop dat hij hem het laatst zal opeten. Churchill. We moeten iets veranderen. Het is tijd dat wij als mensen beginnen met het aanbrengen van enkele veranderingen. Laten we de manier waarop we eten veranderen, laten we de manier waarop we leven veranderen . En laten we de manier waarop we met elkaar omgaan veranderen. U ziet dat de oude manier niet werkte. Het is dus aan ons om te doen wat we moeten doen om te overleven. Inchallah.

Beluister de muzikale column van Saïd Boumazoughe voor 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig':

Ontdek ook de andere columns uit de uitzending:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet