Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 7 februari 2021

6 februari 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Christophe Deborsu: journalist uit Namen, tegenwoordig presentator van een politiek praatprogramma op RTL én columnist voor Het Belang van Limburg. (ook auteur van boeken als “Dag Vlaanderen, Hoe Walen echt leven en denken”)

Hij is dus een kenner van politiek én menselijk gedrag in Vlaanderen én Wallonie. In zijn column zoekt hij een antwoord op de vraag waarom Waalse politici en experten zo aandringen op versoepelingen.

  • Celien Deloof: zangeres en vastgoedmakelaar.

Las vorige week in Dag Allemaal het standpunt van haar moeder, Margriet Hermans, over PODIUM19 (het nieuwe cultuurkanaal op TV, initiatief van de Vlaamse kunstinstellingen, gesubsidieerd door de Vlaamse regering). Margriet vindt dat commerciële artiesten te weinig aan bod komen op Podium 19. Nochtans bereiken ze een breed publiek. Die mening werd in Dag Allemaal gedeeld door oa Miguel Wiels en Sven De Ridder. Wat denkt Celien, een dag voor de start van de ‘Week van de Belgische muziek’, week waarin muziek van eigen bodem extra in de spotlights zal worden gezet om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken.

  • Luckas Vander Taelen: acteur, journalist, zanger, columnist en reportagemaker.

Hij is geboren in Aalst. Nav de start van de carnavalsmaand februari, heeft hij het in zijn column over zijn haat-liefde-verhouding met carnaval. De carnavalsstoet is geschrapt dit jaar wegens corona. Zal hij ze nu toch een beetje missen, of niet?

  • Magali De Reu: ondernemer en journalist, richtte haar eigen kanaal op, Tech Mag, waarop ze vnl Vlaamse ondernemers interviewt.

Ze reageert op een artikel in De Morgen van vorig weekend. Dat ging over ADHD. Magali heeft ADHD en autisme en vindt dat diagnoses, artikels en zogenaamd auti- en adhd- vriendelijke maatregelen veel te eenzijdig, te mannelijk en te vooringenomen zijn.

  • Bart Castelein: oprichter van vzw De Boot; de vzw heeft twéé boten.

Eén van de boten is de St-Antoine, een oud-binnenschip uit 1929 dat de vzw verhuurt als logeerplek. En je kan er ook mee gaan varen. De boten liggen op het Kanaal Ieper-IJzer in Houthulst bij Diksmuide. Rondom is het overal ‘broek’. Lees: nat. En sinds de vele regen nog natter. Is dat eigenlijk goed voor de boot? Of kan het ook te veel zijn?

Lees ook: