Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Kommil Foo met 'Ruimtevaarder' voor derde jaar op rij bovenaan De LageLandenLijst

za 17 okt. - 9:59

Kommil Foo is met 'Ruimtevaarder' voor het derde jaar op rij door de luisteraars naar de top van De LageLandenLijst gestemd. Kris De Bruyne komt met 'Amsterdam' sterk de top drie binnen op de tweede plaats. 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigt opnieuw op de derde plaats. Ontdek hier de Top 10, en maak kennis met onze nieuwe digitale stream.
Kommil Foo

Jan Hautekiet en Evert Venema loodsten de luisteraars zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Dat deden ze uitzonderlijk vanuit de Radio 1-studio in Brussel, tijdens een parallelle uitzending met de regionale omroepen van Zeeland, Brabant en Limburg samen. De LageLandenLijst vandaag was hét sluitstuk van drie weken lang de beste Nederlandstalige muziek in de ultieme zoektocht naar de verschillen en overeenkomsten tussen Noord en Zuid.

Parallelle uitzending in Vlaanderen en Nederland

De finaleuitzending kon uiteindelijk door corona niet op de voorziene locatie (letterlijk op de grens tussen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau) plaatsvinden. Als alternatief werden uiteindelijk twee parallelle uitzendingen opgezet, die regelmatig naar elkaar doorprikten: één door de regionale omroepen van Zeeland, Brabant en Limburg samen en één vanuit de Radio 1-studio – met Hautekiet en Venema - in Brussel.

Top 10

1. Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
2. Kris De Bruyne – Amsterdam (17)
3. Ramses Shaffy en Liesbeth List – Pastorale (3)
4. Het Zesde Metaal – Ploegsteert (2)
5. Wim De Craene – Tim (5)
6. Gorki – Mia (9)
7. Boudewijn de Groot – Avond (8)
8. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes (13)
9. The Scene – Iedereen is van de wereld (29)
10. BLØF feat. Geike Arnaert – Zoutelande (7)

De volledige lijst kan je hier vinden.

Nieuwe digitale stream

Radio 1 lanceert vandaag ook een eigen stream met doorlopend een mix van de betere Nederlandstalige muziek uit de Lage Landen: De Radio 1 LageLandenLijst. Met de nieuwe stream kan iedereen vanaf nu de hele dag lang, 24/7, genieten van alleen maar artiesten uit Vlaanderen en Nederland, via de Radio 1-app en radio1.be

Leve de Lage Landen

De LageLandenLijst op Radio 1 groeide dit jaar uit tot een heuse Leve de Lage Landen-actie. Naast muziek was er ook een zondags debatprogramma over cultuurverschillen tussen Noord en Zuid ('De LageLandenSlag'), een gezamenlijke uitzending van 'De Taalstaat' (legendarisch programma op NPO Radio1 met Frits Spits) en een gelegenheidspodcast 'Grensgevallen' (culturele fietstour langs de Vlaams-Nederlandse grens met Jan Hautekiet en Rick de Leeuw). Korneel Declercq maakte voor Byloo afgelopen week een zwarte lijst met Lage Landen-nummers die tegenwoordig maatschappelijk moeilijk liggen omwille van seksisme, racisme,… En Lage Landen-artiesten als Stef Kamil Carlens, Gianni Marzo, Tsar B en Mauro, maakten voor de gelegenheid een unieke cover van The Scene, Wim De Craene en Krezip. Dat alles is te (her)beluisteren op radio1.be en via de Radio 1-app en te bekijken op de Facebook-pagina van Radio 1.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet